16 maart 2021

Van oude broeken naar unieke zwemtassen

Wat te doen met een oude voorraad broeken van de reddingsbrigade? Bij De Verbeelding wisten ze daar wel raad mee. Van de onbruikbare kledingstukken werden unieke tassen gemaakt.

De oude rode broeken waren niet meer bruikbaar en lagen in een magazijn te verstoffen. Weg doen als afval is de snelste manier om er van af te komen, maar dat past natuurlijk helemaal niet bij het moderne denken over duurzaam gebruik van materialen en spullen. De reddingsbrigade legde de vraag neer bij De Verbeelding in Zandvoort en samen kwamen ze tot een creatief idee: de broeken bewerken tot nieuwe producten.

Het idee werd omgezet in een concrete opdracht. Bij het Buurtbedrijf van De Verbeelding heeft Mo de schaar erin gezet en met de naaimachine de broeken omgetoverd tot praktische zwemtassen. De tassen hebben door het karakteristieke beeldmerk de unieke look van de reddingsbrigade. Iedereen blij!

Dit soort projecten zijn voor de deelnemers van De Verbeelding enorm waardevol, omdat zij hiermee hun vaardigheden kunnen inzetten en zich verder kunnen ontwikkelen en verkennen op betaald werk. De kandidaten zijn Zandvoorters met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een zeer diverse groep mensen. De Verbeelding biedt een loopbaantraject op maat en begeleiding van een jobcoach.

Deel dit artikel via: