29 december 2020

Nederland gaat massaal Nieuwjaarsduiken in eigen achtertuin 

Wat begon als een ludieke actie, is volgens Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland op een positieve manier uit de hand aan het lopen. Tienduizenden mensen lijken van plan op 1 januari een soepblik met ijskoud ‘zee-’water over hun hoofd te gieten, om zo het nieuwe jaar lekker fris te beginnen.

De 25.000 blikken die de organisatie met echt Noordzeewater vulde, waren in één dag allemaal weg. De website, waarop staat hoe je alsnog je eigen thuisduik kunt organiseren, werd honderdduizenden keren bezocht. Uiteraard is het voor ons Zandvoorters heel gemakkelijk om zelf een blik (of ander opbergmiddel) te vullen met zeewater. Voor een goed realistisch effect is het handig om het blik met zeewater in de koelkast te bewaren. Dan blijft de temperatuur hetzelfde als de zee zelf: circa 5 à 7 graden.

Nationaal aftelmoment
SBS6 zendt de Nieuwjaarsduik uit Blik live uit. In de nieuwe ochtendeditie van Hart van Nederland tellen presentatrice Evelien de Bruijn en voorzitter Alex Schuttert van Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland live af. Ook diverse radiozenders besteden aandacht aan de thuisduik, waaronder Radio 10. Schuttert: “Hiermee brengen we het geluksgevoel, dat past bij deze oer-Hollandse traditie, naar de mensen thuis.” De uitzending begint om iets voor 12.00 uur.

Deel dit artikel via:Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws