28 december 2020

Boulevard expositie 'Nieuwjaarsduik in beeld'

De nieuwjaarsduik wordt in Zandvoort al 61 jaar georganiseerd. Omdat komende vrijdag 1 januari de duik voor het eerst sinds zijn bestaan niet doorgaat, is er nu een expositie op het Badhuisplein met beelden van de voorgaande Nieuwjaarsduiken. De foto’s van duikers, gemaakt door duikers, geven een mooi beeld van de afgelopen jaren.

Foto’s van de eerste edities zijn afkomstig uit het Nationaal Archief en geven het beeld van moedige duikers die de zee in rennen, waarbij opvalt dat uitbundige badkleding toen nog niet gebruikelijk was.

Voor het Zandvoorts Museum, de initiatiefnemer van de mogelijkheid om foto’s op het Badhuisplein te exposeren, is het opnieuw een mooie foto-expositie. Een klein deel van de foto’s is ook te zien in de etalage van het HDMZ, waar ook in deze periode een expositie gepland was maar die helaas door de sluiting van het museum moest worden geannulleerd.

Foto’s van de DUIK in BLIK van komende vrijdag, het leuke initiatief van Unox, kunnen verstuurd worden naar zandvoortnieuwjaarsduik@gmail.com. De leukste foto('s) wordt/worden volgende week gepubliceerd in De Zandvoortse Courant. Meer weten over deze actie? Kijk dan op www.unox.nl/nieuwjaarsduik en bestel jouw wikkel.

Deel dit artikel via:Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws