05 augustus 2020

Gasthuisplein voorzien van nostalgische foto’s

Het Gasthuisplein is dinsdag voorzien van nostalgische foto’s. Het ligt helemaal in de lijn om van het wat achterafgelegen plein een cultureel plein te maken. De start van optredens op het nieuwe podium was afgelopen zondag. Nu is ook voor de aankleding een perfect initiatief gevonden en gekomen.

Hilly Jansen van het Zandvoorts Museum heeft van het Innovatiefonds Zandvoort de ruimte gekregen om dit initiatief te financieren. Aan acht lantaarnpalen hangt nu een paneel met een iconische foto, wat het plein een nog gezelliger uitstraling heeft gegeven.

Niet alleen is het gezelliger geworden, ook de geschiedenis van Zandvoort komt hiermee volop in beeld. En daar is de museumdirecteur blij mee. “We hopen dat dit initiatief een vervolg krijgt. Hoe mooi zou het zijn als dit soort borden door het hele centrum zouden kunnen komen? De Grote Krocht, de Kerkstraat, de Haltestraat, de Zeestraat en het Badhuisplein zouden dan de geschiedenis van Zandvoort uit kunnen stralen. Het kost wel wat, maar dan heb je wel iets”, aldus Jansen die een beroep doet op ondernemers en particulieren om dit initiatief te omarmen.

Deel dit artikel via:Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws