30 oktober 2019

Najaarsconcert Zandvoorts Mannenkoor

Het najaarsconcert van het Zandvoorts Mannenkoor is op zondag 3 november in de Agathakerk aan de Grote Krocht. Het koor verzorgt een concert onder begeleiding van Joep v.d. Winden aan de vleugel, met medewerking van een Harpkwartet, een djembé muzikant en twee jonge Zandvoortse pianotalenten van de muziekschool. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Arjan van Dijk.

Het is alweer enige tijd geleden dat het Zand­voorts Mannenkoor van zich heeft laten horen. “Door omstandigheden kon het concert in 2018 helaas geen doorgang vinden, en moesten wij even een pas op de plaats maken. Stil zitten was echter geen optie en de mannen hebben zich in de tussentijd terdege op het concert van zondag voorbereid”, aldus voorzitter Hans Rubeling.

Het mannenkoor brengt een afwisselend repertoire ten gehore, van Russisch tot Latijn, van klassiek tot opera, en van Vivaldi en Puccini tot Cat Stevens en Dotan. Echt voor een ieder wat wils dus.

Gastoptredens
‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ zegt een Nederlands spreekwoord. Twee jonge Zandvoortse talenten krijgen de kans om zich op een podium opnieuw aan u voor te stellen. Sara Kok (14) en Beau Starrenburg (12), beiden op piano, zijn de solisten zondag. Alsof dat nog niet genoeg is, treden er ook nog een aantal jeugdige harpisten op o.l.v. Emilie Bastens. En Gerard van Kesteren speelt op djembé, een veelal in Westelijk Afrika gebruikte trom. Samen met het Zandvoorts Mannenkoor willen zij u een onvergetelijke middag te bezorgen.

Het concert in de Agathakerk begint om 14.30 uur en de kerk gaat om 14.00 uur open. De entree bedraagt € 10. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kaashuis Tromp op de Grote Krocht en bij C’est Bon in de Kerkstraat 2a.

Deel dit artikel via: