21 maart 2019

Gemeente trekt miljoenen uit bij terugkeer F1 

De gemeente Zandvoort wil, als het aan het college ligt, de Grand Prix F1 terughalen naar Circuit Zandvoort. De bestuurders hebben daar 4 miljoen voor over. Een Formule 1 evenement biedt enorme sportieve en economische kansen voor Zandvoort en de regio.

Een Dutch Grand Prix in Zandvoort staat garant voor wereldwijde mediaexposure. In de slipstream trekt het bezoekers en investeerders uit binnen- en buitenland. Die zijn nodig om ervoor te zorgen dat Zandvoort op, om het eens in racetermen te zeggen, pole position blijft als badplaats van de Metropoolregio Amsterdam. Daarom is de gemeente Zandvoort bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort en wordt er een budget beschikbaar gesteld van maximaal 4 miljoen euro over de periode 2019-2022.

Dit budget is bestemd voor de ontwikkeling en uitvoering van een mobiliteits- en verkeersplan. Door hieraan bij te dragen wil Zandvoort zorgen voor een optimale bereikbaarheid van het evenement en tegelijkertijd samen met partners werken aan structurele oplossingen. Er gaat dus geen geld naar de overkoepelende organisatie.

Ook worden overige evenementen rondom de Formule 1 mede-bekostigd vanuit dit budget. Hiermee wil de gemeente dat alle Zandvoorters optimaal van dit geweldige evenement kunnen profiteren.

Wethouder Ellen Verheij: “Wij zijn graag bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland. We zijn trots op de Formule 1 en Circuit Zandvoort en bereid om daarvoor onze nek uit te steken.”

De bijzondere bijdrage wordt bekostigd door onder andere een verhoging van de toeristenbelasting met 50 cent per overnachting. De afgelopen jaren is de toeristenbelasting niet verhoogd en blijft ook met deze verhoging een van de laagste in de regio. De overige dekking wordt gevonden in de forensenbelasting en een miljoen uit de Strategische Investeringsagenda.

Zandvoort hoopt met deze stap ook andere partijen te verleiden om een bijdrage te geven aan deze unieke kans. Komende dinsdag, 26 maart, wordt dit collegebesluit voorgelegd aan de raadscommissie en mogelijk daarna aan de gemeenteraad. De vergadering van de raadscommissie start al om 19.30 uur, aansluitend volgt om 21.00 uur de vergadering van de gemeenteraad. Beide vergaderingen zijn live te volgen via zandvoort.notubuz.nl.

Deel dit artikel via:Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws