07 maart 2019

Mijn Hemel heet Zandvoort (5)

Beeldend kunstenaar Adri de Fluiter is in september 2018 verhuisd van Drenthe naar Zandvoort. Zijn frisse blik op ons mooie dorp heeft hij vastgelegd in een serie foto’s, met als gemeenschappelijke titel ‘Mijn hemel heet Zandvoort’. In een serie van acht foto’s wordt duidelijk hoe hij naar Zandvoort kijkt. Hierbij deel 5: Zee.

5. Zee

Elke dag probeer ik om 08.00 uur op het strand te zijn, zo'n 2 minuten gaans. Vroeger toen ik slechts te hooi en te gras een strandwandeling maakte vond ik het eigenlijk best saai. Steeds weer die 'ruisende' branding, dat zelfde zand en vaak al die kuierende mensen. Maar de dagelijkse lange wandeling aan de boorden van de Noordzee heeft mij compleet verrast. Die enorme diversiteit. Luchten, golven, spiegelvlakken, branding, vogels, patronen in het zand, schelpen en tientallen andere strandvondsten. Als dan mijn kleinzoon van bijna vier  met mij meegaat (hoera ! regelmatig) ben ik helemaal gelukkig. Het ontroerd me steeds weer zo'n nieuw leven bij de eindeloze zee waarin lang geleden al het leven is ontstaan. Mijn unieke strandbelevingen doen mij steeds weer verzuchten:

Mijn Hemel heet Zandvoort
Reageren? adridefluiter@gmail.com

 

Deel dit artikel via:Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws