07 maart 2019

Winnaars VeggieSquad fotowedstrijd

De jongeren van VeggieSquad organiseerden onlangs de fotowedstrijd 'Schiet een damhert met een fotocamera'. Met deze wedstrijd wilden zij in het geweer komen tegen het afschot op de damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Uit alle inzendigen is de volgende top 5 geselecteerd. Bij elke foto wordt ook de motivering van de jongeren jury vermeld.

Winnaar nummer 1: Ed Heesbeen
Deze foto geeft weer dat herten, en alle andere dieren, liefde en vriendschap kunnen voelen. De twee jonge hertjes die je hier ziet zijn nieuwsgierig en kijken met grote ogen de wereld in. Dit laat zien dat je zulke prachtige dieren niet moet afschieten. Doordat de herten in een rustig landschap staan, helemaal bestaande uit groen gras, vormen zij overduidelijk het middelpunt van de foto. 

 
Winnaar nummer 2: Nikita Brusche – Hendriksen 
Ook dit zijn twee jonge herten. Je zou ze kunnen vergelijken met twee tieners. Nog jong en een heel leven voor zich. Die toekomst wil je toch niet van  deze prachtige dieren afpakken?


 
Winnaar nummer 3: Marian Claasen 
Deze foto staat in de top omdat deze met veel oog voor detail genomen is. Het licht valt heel mooi op het hert, en je ziet op de foto dat het hert geniet van het zonnetje. 


Winnaar nummer 4: Willem van der Sloot, de hertenfluisteraar
Deze foto is in de prijzen gevallen omdat wij hem erg uniek vonden ten opzichte van de andere foto's die wij hebben ontvangen. De foto geeft een erg onverwacht beeld weer: twee herten in een tuin. Het nonchalante straalt ervan af; de herten kijken niet in de camera, alsof zij het willen doen lijken dat zij thuis horen in de tuin.


Winnaar nummer 5: Silvia Kroos
Ook deze foto vonden wij erg mooi. Er is goed gewerkt met focus; een scherp weergegeven hert in een landschap dat minder scherp is. Hiermee is het hert gelijk het middelpunt van de foto. Toch blijft het hert intrigerend, doordat hij zo donker is in de foto. Het lijkt alsof hij zich verschuilt in de schaduw en als kijker wil je weten waarom. 

Deel dit artikel via:Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws