08 oktober 2018

€ 93.560 opgehaald voor de Hartstichting

De tweede editie van de 11strandentocht is met 1.111 deelnemers een groot succes geworden. Tijdens dit wandel- en hardloop event van de Hartstichting legden de ruim duizend deelnemers zaterdag onder prachtige weersomstandigheden een tocht van 11, 20, 40 of 60 kilometer af over het strand. Hiermee haalden zij in totaal € 93.560 op voor de Hartstichting.

Vorig jaar moesten de deelnemers door wind en regen de tocht afleggen, dit jaar waren de weersomstandigheden een stuk beter. Van de 1.111 deelnemers legden 220 mensen de grootste afstand van 60 km langs de 11 stranden tussen Bloemendaal en Hoek van Holland. Ga voor meer informatie over het event en de aftermovie naar www.11strandentocht.nl

Onderzoek naar signaalstofjes in het bloed
De Hartstichting werkt aan oplossingen om hart- of vaatziekten in de toekomst eerder te herkennen en op te sporen. Het geldbedrag van ruim € 93.560 wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar signaalstofjes in het bloed: stoffen die cruciale informatie kunnen geven over hoe gevaarlijk de slagaderverkalking in iemands bloedvaten is. Met meer kennis van deze signaalstoffen kunnen artsen het risico op een hartinfarct of beroerte in de toekomst veel beter en op een laagdrempelige manier inschatten.

Deel dit artikel via:Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws